τάβλι

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ

BACKGAMMON

Το backgammon είναι το διεθνώς γνωστό όνομα για το τάβλι. Στην ουσία είναι οι ελληνικές πόρτες. Τα ζάρια στο backgammon δεν παίζονται με τα χέρια όπως στο ελληνικό τάβλι, αλλά με ένα ειδικό δοχείο τα κουνάει ο παίκτης και τα αφήνει στο κέντρο της περιοχής του ταβλιού.

Οι διαφορές του παιγνιδιού από τις πόρτες είναι οι παρακάτω:

Τάβλι info.gr. Ένα website αφιερωμένο στο Τάβλι.  Τα πάντα για το τάβλι και το τάβλι στο ίντερνετ.

1) Backgammon - Διπλασιασμός. Στο Backgammon υπάρχει ένα ζάρι το λεγόμενο «ζάρι του διπλασιασμού» που έχει στις πλευρές του τα νούμερα 2,4,8,16,32 και 64. Όταν ένας παίχτης κρίνει ότι βρίσκεται αρκετά μπροστά σε σχέση με τον αντίπαλο ώστε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έχει την δυνατότητα να προτείνει την χρήση του ζαριού του διπλασιασμού. Στην περίπτωση που ο αντίπαλος δεχθεί την πρόκληση τότε ο νικητής θα κερδίσει το παιχνίδι διπλό ενώ αν την αρνηθεί τότε το χάνει κατευθείαν μονό. Ο παίχτης του Backgammon που δέχεται την πρόκληση στην συνέχεια έχει το δικαίωμα του ζαριού του διπλασιασμού και μπορεί να προτείνει κι άλλη πρόκληση στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να διπλασιάσει άλλη μια φορά το παιχνίδι ώστε να γίνει τετραπλό. κ.ο.κ.

2)Backgammon - Τριπλή νίκη. Στο Backgammon στη περίπτωση που ένας παίχτης έχει μαζέψει όλα τα πούλια του ενώ ο αντίπαλος δεν έχει μαζέψει ούτε ένα και συγχρόνως ένα ή περισσότερα πούλια του έχουν απομείνει στην περιοχή μαζέματος του νικητή τότε πρόκειται για τριπλή νίκη.

Ο ιστοχώρος αυτός είναι αφιερωμένος στο πιο αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων, το τάβλι. Σε ότιδήποτε αφορά το τάβλι. Στις παραλλαγές των παιχνιδιών στο τάβλι. Στην επίδραση που ασκεί το τάβλι στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και στην τέχνη. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © ΤΑΒΛΙ INFO.GR